Ben jij een beginnend componist of tekstschrijver? Jonger dan 27? En ben je benieuwd hoe het allemaal zit met het auteursrecht? Dan is het een goed idee om lid te worden van Buma Junior.

BSvsBJR

Buma Junior regelt voor jou exclusieve kortingen op evenementen en zorgt ervoor dat jij advies en tips krijgt over je auteursrechten. Daarnaast kun je door de evenementen waar Buma Junior aanwezig is in contact komen met professionals uit de branche en je eigen nummers promoten. Door dit netwerk kun jij je muzikale carrière naar een hoger level tillen. Als Buma Junior- lid krijg je alleen nog geen vergoeding voor je auteursrecht, omdat Buma Junior geen auteursrecht exploiteert. Buma Junior is een gratis lidmaatschap en een initiatief  van Buma.

Als jouw muziek veel wordt gebruikt, denk bijvoorbeeld aan optredens of airplay op radio/tv, dan is het verstandig om over te stappen naar een lidmaatschap bij Buma/Stemra. Bij dit lidmaatschap sluit je een exploitatiecontract  af met Buma/Stemra. Door middel van dit exploitatiecontract draag jij je auteursrecht over aan Buma/Stemra. Op deze manier zorgt Buma/Stemra ervoor dat jij een vergoeding krijgt  wanneer jouw muziek of tekst wordt afgespeeld. De wijze van muziekgebruik wordt ook wel een openbaarmaking genoemd. Als jouw muziek wordt gekopieerd, bijvoorbeeld bij het persen van een CD,  heet dit een verveelvoudiging. Ook hier kun je een vergoeding voor krijgen. Wanneer je als Buma Junior-lid overstapt naar een Buma/Stemra-lidmaatschap krijg je korting!

Ben jij benieuwd of het voor jou al interessant is om over te stappen naar een Buma/Stemra lidmaatschap? Neem dan contact op met Buma/Stemra om hierover geadviseerd te worden. Je kunt mailen naar info@bumastemra.nl of bellen naar 023-7997889.