De 23e editie van het legendarische Demolition-panel, is gewonnen door wildcardpick Kajis. De producer, Sami Huttenen uit Finland, heeft de prijs gewonnen voor zijn track ‘Omega’. Het is overigens de eerste keer dat een wildcard inzending de felbegeerde eerste prijs ontvangt.

B. Traits van Radio 1, Joseph Capriati, Sander van Doorn en Coco Cole van Capital Radio, vormden de jury en overhandigden de winnaar een Native Instruments Maschine Mikro MK3, een Ableton Live 10 Suite, een Pioneer DJ DJS 1000, een Soundcloud Pro-abonnement en een ticket voor ADE 2019.

“De grootste prijs is de enorme boost die het heeft gegeven aan mijn zelfvertrouwen” zei Huttunen. Hij is ervan overtuigd dat iedere artiest twijfels heeft over een gemaakte track. “Het ontvangen van zulke goede feedback van een professional als Sander van Doorn betekende veel voor mij.”

Voor het komende jaar heeft hij veel nieuwe muziek op de plank liggen: “2019 begint met een knal! Het merendeel daarvan wilt hij uitbrengen. “Het is een kwestie van het juiste moment vinden”. “Voor artiesten neemt dat soms meer tijd in beslag dan we zouden willen, maar het gaat zoals het gaat.” Huttunen werkt liever zonder label. “Over het algemeen geef ik de voorkeur om zelf muziek uit te brengen, zodat ik de controle heb over de release schema’s, de uitingen op de cover etc.” En dat zal ik op korte termijn ook zelf allemaal gaan doen”, voegt hij toe.

Wil jij deelnemen aan het Demolition panel in 2019? Blijf via deze link op de hoogte.