Als je aan CYNBEL vraagt waar het allemaal mee begon, lijkt het antwoord heel simpel: goede liedjes. De jonge band uit Aalten bestaat uit Timon Hoitink, Wolter Jetten en Ricardo te Kolste en timmert sinds zijn oprichting al aardig aan de weg.

Afgelopen jaar stond voor CYNBEL in het teken van Unspoken Tales, de allereerste EP van de band. Momenteel wordt alvast hard gewerkt aan de opvolger, vertelt bassist Wolter. “Veel creatiever. We werken nu samen met producer Martin Beusker, die zelf ook echt meeschrijft. Het is daardoor een heel ander proces geworden.”

Live heeft CYNBEL inmiddels al een aantal mooie shows aan het CV toe mogen voegen. Zo speelde de groep de aftershow van Kensington in Club Ziggo, waren de jongens support act van Stereophonics en speelden ze via Popronde al door heel Nederland.

Gevraagd naar zijn hoogtepunten, moet Wolter vooral aan de kleinere shows denken. “Ons optreden in de kleine zaal van Paradiso was echt te gek. We hadden een bus geregeld uit de Achterhoek, zodat het voor vrienden en familie laagdrempelig was om te komen. Maar ik vond bijvoorbeeld ook een show in Den Bosch tijdens de Popronde heel bijzonder. Stonden we voor tien man ofzo, maar die werden allemaal heel enthousiast. Die betrokkenheid van mensen is mooi.”

Talentenjachten zoals De Grote Prijs van Nederland zijn belangrijk voor een band als CYNBEL. “Het is natuurlijk altijd interessant om nieuwe mensen te leren kennen die je verder kunnen helpen. De muziekindustrie is meer dan muziek.”

“Daar hadden we vroeger meer last van dan nu, maar als je begint in de Achterhoek is het best moeilijk om uit de regio te komen. Dan is het belangrijk om het professioneel aan te pakken. Onze manager Tim Arets heeft ons daar echt bij geholpen.”

 

Foto: KB Photography