Bastiaan is misschien nog maar 14 jaar oud, maar timmert al aardig aan de weg als DJ BastiQ. Zo schreef hij een nummer voor KPN en draaide hij al voor duizenden mensen. En wat doe je als je te jong bent om te draaien op trance festivals? Dan organiseer je er zelf gewoon één!

“Ik ben al bezig sinds dat ik 9 ben eigenlijk”, vertelt Bastiaan. “Toen ik heel jong was, kreeg ik een simpel drumsetje van mijn ouders. Ik wilde al snel meer eigenlijk. Toen kwam ik uit bij DJ’en. Ik zag optredens van Armin van Buuren en vond dat zo gaaf. Toen heb ik een set gekregen en ben ik op les gegaan bij een DJ school in Amersfoort.”

Op de DJ school leerde Bastiaan vaardigheden die belangrijk zijn voor een DJ, zoals bijvoorbeeld het matchen van beats. “Het is sowieso goed om de programma’s te leren kennen en te ontdekken wat je er allemaal mee kan. Ik vond het wel een beetje moeilijk om op te starten, maar ik heb de draai nu wel goed te pakken en maak nummers echt af.”

Zo schreef Bastiaan bijvoorbeeld de track Shorttrack voor het KPN WK Shorttrack. “Ze hadden eerst een nummer dat niet zo goed was”, lacht hij. “Ze kenden mij al en vroegen mij om een nieuwe nummer te maken. Het is wat meer EDM geworden in plaats van trance, wat ik normaal maak. Meestal begin ik met de drop en ga ik verder met de melodie. Daar bouw je een nummer omheen.”

Zijn nummers live uitvoeren blijkt nog wel een uitdaging. “Omdat ik nog best jong ben, kom je moeilijk terecht op trance podia eigenlijk. Daarom organiseer ik maar gewoon helemaal zelf een festival. Het vindt plaats op 22 juni in de Bergse Bossen. Echt een groot productioneel dancefeest en er komt zelfs een DJ uit Spanje!”

Benieuwd naar het feest van Bastiaan? Meer informatie staat hier.