De jonge Utrechtse singer-songwriter Géonne Hartman bracht dit jaar haar EP Salt Wind uit. Nu is ze van plan om serieus werk te gaan maken van haar carrière.  “Ik wil dat veel meer mensen mijn EP horen en kijken hoe ver ik kan komen. Daarom spreek ik nu met veel mensen af zoals managers en boekers.”

Géonne was er al op jonge leeftijd bij. “Ik denk dat ik 12 of 13 was toen ik mijn eerste liedje schreef. Ik schreef mijn liedjes vroeger op één akkoord. Ik had een gitaar gekocht en schreef dan bijvoorbeeld een nummer op een D akkoord. Daarna een liedje op een C akkoord enzovoort. Later ben ik een beetje gaan combineren.”

Het was voor de jonge liedjesschrijfster logisch om meteen in het Engels te gaan schrijven en zingen. “Als ik kijk naar mijn inspiratiebronnen, zijn dat allemaal Engelstalige artiesten. Dat was waar ik over droomde, dus dat ging vanzelf.”

Zo luisterde Géonne veel naar artiesten als Damien Rice. “Ik heb nog een keer een brief gestuurd naar Damien Rice om te vragen of ik mee mocht op tour”, lacht ze. “Ook aan Glen Hansard heb ik een keer een briefje geschreven. Daar heb ik wel een keer een mailtje van gehad. Ik denk ergens dat hij wel weet wie ik ben.”

Het liefst schrijft ze als ze aan het reizen is. “Ik schrijf elke dag wel eigenlijk. Een paar zinnen of gedichten. Maar als ik echt goed wil schrijven, ga ik op reis. Dan leen ik een gitaar van iemand en ga ik tien dagen weg om muziek te maken. Dat werkt gewoon heel inspirerend, mensen stellen mij daar de juiste vragen.”

“Ik probeer meestal rond een concept vier of vijf nummers te schrijven om op die manier een onderwerp van verschillende kanten te belichten. Mijn beide ouders komen uit schippersfamilies, daar komt die reislust ook wel vandaan. Ik hou ervan om de zee over te steken. Mijn ouders hebben het ook altijd over het water, ik merk dat je dat nu ook terug hoort in mijn liedjes en op deze EP.”

Inmiddels werkte Géonne niet met de minste namen (voor haar EP werkte ze met Falco Benz en Arrien Molema) en is ze klaar voor een nieuw hoofdstuk in haar carrière. “Ik wil nu gewoon kijken: wie kan me verder brengen? En in het najaar wil ik kijken of ik op veel plekken kan spelen!”