Hoewel Rovan Simmons – beter bekend als Wowi – pas drie jaar muziek maakt, is hij al aardig op weg! Met maandelijks circa 2.500 luisteraars op Spotify en andere kanalen heeft de 27-jarige artiest een aardige fanbase weten te creëren. “Terwijl mijn doelgroepen tieners en jongvolwassenen zijn, merk ik dat ook ouderen mijn muziek waarderen”, vertelt Wowi enthousiast. “Dat vind ik heel tof!”

Al op jonge leeftijd was Wowi gefascineerd door genres als R&B, HipHop, Pop, Dancehall en Reggaeton. Toen hij drie jaar geleden in het openbaar voor zijn vrienden zong, werd hij toevallig door een passerende producer opgemerkt. Deze was klaarblijkelijk zeer te spreken over hem. Ze besloten samen te werken en sindsdien heeft de artiest meer dan honderd nummers geschreven. “Welke van die tunes ik nog meer ga uitbrengen weet ik vooralsnog niet”, zegt hij doelend op zijn eerste EP, Climax, die in september uitkwam. Daarop zijn al vijf nummers werkelijkheid geworden.

“Mijn broer, Hassani, maakt videoclips voor Nederlandse alsook buitenlandse rappers”, laat Wowi weten. Met zijn hulp heeft hij sinds dit jaar een aantal clips weten te realiseren. “Ook heb ik in 2019 best vaak opgetreden. Dat was onder andere tijdens het Skillz Festival in mijn hometown Schiedam en On The Map in Rotterdam. De evenementen gingen gepaard met allerlei topartiesten als Henkie-T, Idaly en Jacin Trill.”

Wowi’s doel is om binnen nu en vijf jaar aan de top van de Nederlandse muziekindustrie te staan. “Ik zal er alles aan doen om deze positie te bemachtigen”, zegt de jonge zanger zelfverzekerd. “Ik ben nu prima op weg en ik merk dat mijn naam steeds bekender wordt.” Deze kersverse artiest schrijft zijn muziek slechts wanneer hij zich fijn voelt en dus zichzelf kan zijn. Met zo’n gezonde houding is de kans om zijn doel te realiseren alvast vergroot. Dat hij een doorzetter is, blijkt wel uit zijn rolmodellen: “Ik kijk op naar artiesten als Bob Marley en Michael Jackson. Vooral ook omdat zij keihard werkten om hun doelen te behalen. Daar heb ik dus echt veel respect voor!”