Zefanio, geboren op 21 juni 1991, is vanaf jongs af aan al bezig met muziek. Op jonge leeftijd luistert hij veel naar muziek en probeert hij zijn grote idolen na te doen door mee te zingen en rappen met de teksten. Afgelopen jaar verscheen zijn single In Ons Geloven.

“Alleen werk ik prima, maar het is altijd fijn om samen te werken”, zegt hij. “Door samenwerking kom je soms tot nieuwe inzichten en verbreed je je eigen beeld.” Zo is Zefanio te horen op albums van SBMG (track: Gevoelloos) en Cho (track: Rapshit). Voor boyband B-Brave schreef hij samen met Jayh en Mo en Brahim Fouradi het nummer Klaar Voor Je Body. Eerder leverde hij muziek voor Jonna Fraser (Alle Tijd, de titeltrack van haar gelijknamige EP) en I Am Aisha (op haar Geisha EP). Zefanio heeft ook meegewerkt aan twee albums van Kleine Viezerik.

Beïnvloed door onder anderen Chris Brown, August Alsina en Tory Lanez maakt Zefanio zelf beats en nummers, “gebaseerd op persoonlijke ervaringen, de liefde en mijn leefomgeving”. Gaandeweg ontdekt hij ook zijn zangstem. Aanvankelijk kiest hij nog voor Engels, maar hij stapt over op Nederlandstalige teksten. “Ik merkte al gauw in mijn omgeving dat men het sneller oppikte in het Nederlands. En zo is het balletje gaan rollen. Ondanks dat het schrijven in het Engels mij beter afgaat.”

De singles Ook Down en Geen Regels zijn verschenen via Avalon Music, dat is gelieerd aan Zefanio’s managementbureau Event-us. Zwoel en broeierig als deze songs zijn, noemt Zefanio ze niet exemplarisch voor zijn stijl: “Ik zie het niet zo beperkt. Ik maak veel meer dan alleen dat. Van trap tot een gevoelige ballad, ik wil het allemaal laten horen. Ik probeer me breed te oriënteren en zo wil ik ook bekend staan: als een allround artiest.”