De 19-jarige liedjesschrijver Zoey bracht dit jaar haar eerste EP uit en wil de komende tijd werken aan een goede liveshow. Ondertussen studeert ze Muziek aan het ROC in Amsterdam. “Uiteindelijk wil ik echt een keer op Lowlands spelen.”

Zoey was eigenlijk altijd al met muziek bezig, vertelt ze. “Mijn moeder grapt wel eens dat ik als baby al alleen maar aan het zingen was. Maar ik kan me ook eigenlijk niet eens herinneren wanneer het allemaal begonnen is. Voor mijn gevoel ben ik echt altijd met muziek bezig geweest.”

“Op de middelbare school werd het wel iets serieuzer. Ik ben daar begonnen met mijn eerste bandje, waarmee we vooral covers speelden. Maar ik kwam erachter dat ik het toch leuker vind om mijn eigen liedjes te schrijven. Toen ben ik dat alleen gaan doen en ook wat meer in de elektronische hoek beland.”

“Voor mijn zestiende verjaardag kreeg ik een synthesizer cadeau en vanaf dat moment ben ik echt serieus liedjes gaan schrijven”, vertelt Zoey. “De meeste liedjes op mijn EP New Moon heb ik daarop ook geschreven. Inmiddels heb ik meer synthesizers en controllers gekocht, maar die allereerste blijft toch het meest dierbaar.”

Als het gaat om liedjes schrijven, houdt Zoey ervan om een nieuwe wereld te scheppen, vertelt ze. “Ik schrijf nog niet echt over dingen die mijzelf zijn overkomen of die me bezighouden. Ik houd er juist van om naar een soort dromenwereld te gaan en van alles te verzinnen. Op mijn EP gaan de meeste liedjes ook juist over die ontdekkingsreis. Als je zelf een wereld zou mogen verzinnen, hoe zou die er dan uitzien?”

Met haar eerste liedjes op alle streamingdiensten werkt Zoey nu vooral aan een toekomstplan. “Ik heb nog maar heel weinig live gespeeld en wil gaan ontdekken wat voor mij wel en niet werkt. Ook merk ik dat ik nog heel veel te leren heb over de muziekindustrie, zoals bijvoorbeeld hoe alles werkt met rechten. Maar daar helpt mijn studie gelukkig ook bij. Nu wordt het gewoon heel veel oefenen en straks hopelijk ook veel spelen.”